Advies voor familiebedrijven

Met onze pro-actieve en persoonlijke aanpak fungeren wij al jaren als sparringpartner van vele familiebedrijven. Onder onze dienstverlening op dit vlak vallen allround advies en ondersteuning van familiebedrijven op financieel, fiscaal, bedrijfseconomisch en juridisch vlak. 


Het familiebedrijf: een unieke dynamiek van familie, eigendom en bedrijf

Familiebedrijven leveren een cruciale bijdrage aan innovatie, werkgelegenheid en welvaart. Meer dan andere bedrijven zijn ze gericht op duurzame ontwikkeling op de langere termijn. Ze werken niet met het geld van anonieme aandeelhouders maar met het familiekapitaal; ze denken in generaties in plaats van in kwartalen. Lokaal of regionaal geworteld, zijn ze actief op nationale en internationale markten. Karakteristiek voor familiebedrijven is het samenspel – en soms het spanningsveld – tussen familieleden, eigenaren en het bedrijf, ieder met hun eigen rollen en verwachtingen. Het bekende drie-cirkel-model voor het familiebedrijf geeft deze dynamiek goed weer.

Familiebedrijf: Familie, Eigendom, Bedrijf

De verwevenheid van de verschillende belangen in de drie sferen is zowel de unieke kracht van als de unieke uitdaging voor een familiebedrijf:

  • Het management van de onderneming is verantwoordelijk voor de groei en de winstgevendheid van de onderneming;
  • De aandeelhouders zijn gericht op behoud van en rendement op hun vermogen;
  • Vanuit het perspectief van de familie is er het langetermijnbelang bij harmonieuze verhoudingen, met zowel aandacht voor individuele wensen en behoeften als voor het veilig doorgeven van de onderneming naar de volgende generatie.

Onze uitdaging bestaat hierin om met alle betrokkenen de balans te vinden tussen de potentieel verschillende belangen en verwachtingen. Doelstelling is om de performance van de onderneming, de continuïteit van het familievermogen en de familiebelangen met elkaar te verbinden.

Essentiële thema’s in dit proces zijn:

  • Het (ver)binden van een familie en het besturen van een bedrijf
  • Het bereiken van een succesvolle opvolging
  • Behoud en vergroting van vermogen
  • Exitstrategieën
  • Groei
  • Controle

Als een erkend trusted advisor van vele familiebedrijven streven we naar een langdurige verbintenis met huidige en toekomstige eigenaren die meerdere generaties beslaan. We zijn daarbij meer dan een gespecialiseerde deskundige; we staan de familie ter zijde. 

Wilt u meer weten over onze dienstverlening op het vlak van familiebedrijven of heeft een een vraag over uw eigen situatie? Neem contact met ons op voor een afspraak. 

Plan nu een kennismakingsafspraak!

Wilt u meer weten over wat wij voor u en uw onderneming kunnen betekenen? We vertellen u er graag alles over tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bel +31 (0) 495 532 032 of gebruik onderstaand formulier:

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
5 + 11 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.

Contact & Locatie

Nieuw bezoekadres m.i.v. 5 februari 2018:  Schepenlaan 3, 6002 EE Weert

Brinkmans Adviesgroep B.V. +31 (0) 495 532 032
Handels Belastingadviseurs B.V +31 (0) 495 520 447 

Schepenlaan 3, 6002 EE Weert
Postbus 58, 6000 AB Weert
Fax: +31 (0) 847 383 687
E-mail: info@brinkmans.nl